Logo
Print deze pagina

Eenjarigen
Tuincentrum Florahof in Eelde verkoopt eenjarige planten in talloze kleuren voor in de tuin, op het balkon of in bloembakken op het terras. Met eenjarige planten kunt u snel een prachtige bloemenzee maken door verschillende kleuren en soorten te combineren. Het is verstandig om vooraf een kleurkeuze te maken, voordat u ons tuincentrum bezoekt. De meeste eenjarigen bloeien van 1 mei tot eind augustus.

Uw tuin gevuld met eenjarige planten creeërt een prachtige oase van fleurige en kleurrijke planten. De eenjarige plant kan een enorme meerwaarde voor uw tuin zijn.

Potgronden

POTGROND AQUATERRA

Deze potgrond is samengesteld uit de allerbeste grondstoffen: tuinturf, turfstrooisel, klei, waterabsorberende polymeren (waterkristallen) en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen.

Waarom DCM Potgrond Aquaterre?

Aquaterra 40L LR

• De juiste verhouding van tuinturf en turfstrooisel, zorgt ervoor dat de potgrond elastisch blijft en zijn structuur behoudt.
• Klei controleert, dankzij zijn vermogen om voedingselementen vast te houden, de beschikbaarheid van voedingselementen waardoor de plant altijd de juiste hoeveelheid meststof krijgt.
Waterkristallen zorgen ervoor dat de potgrond het water lang vasthoudt, om het vrij te geven wanneer de planten het nodig hebben. Deze absorberende polymeren kunnen tot 100 keer hun eigen gewicht aan water en voedingsstoffen opslaan, waardoor u uw bloembakken maar half zo vaak moet gieten en de bloei maar doorgaat.
• Organische meststoffen die gedurende 100 dagen geleidelijk voedingselementen vrijstellen voor uw planten, voor een gelijkmatige groei en rijke bloei.
Dankzij potgrond Aquaterra® is het mogelijk om het aantal gietbeurten te halveren en heel wat tijd, water en geld te sparen.

Dankzij potgrond Aquaterra® krijgen uw planten op elk moment de juiste hoeveelheid vocht voor een evenwichtige, gelijkmatige groei en een mooiere bloei zonder droogtestress. Deze potgrond is ideaal geschikt voor bloembakken met bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets, kamerplanten en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken.


DCM Potgrond Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten

Geraniums 60L

DCM Potgrond Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten is hét substraat voor het opvullen van bloembakken met geraniums en allerlei zomerbloeiers. Deze potgrond werd eveneens organisch bemest voor minstens 100 dagen en bevat extra klei om water en voedingselementen beter vast te houden.

Waarom DCM Potgrond Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten?

• Deze DCM kwaliteitspotgrond is al organisch bemest voor 100 dagen, waardoor de potgrond jouw bloemplanten al vanaf de eerste dag flink laat groeien en bloeien. De meststof wordt geleidelijk afgegeven, naar de behoefte van de bloem of plant, en dat 100 dagen lang.
• Deze DCM ECOTERRA® kwaliteitspotgrond heeft een BIO-label en is daarmee toegelaten voor gebruik in de biologische tuin- en landbouw. Er zijn dus geen chemische componenten of voedingselementen aan de potgrond toegevoegd.
• De potgrond zal niet inkrimpen, want dankzij de weldoordachte samenstelling van hoogwaardige veensoorten beschikt elke potgrond over de juiste lucht-waterhuishouding.
• Bij deze potgrond zijn bovendien specifieke extra grondstoffen toegevoegd zoals klei, waardoor de plant zich nog beter voelt en heviger en langer zal bloeien.


Meststoffen

DCM Organische Meststof voor Geraniums & Bloembakken

Hersluit Geraniums LR

Wanneer geraniums, petunia’s en andere kleurrijke bloemen voldoende voeding krijgen blijven zij vitaal, gezond en mooi. Ze zullen veel langer bloeien en u laten genieten van kleur. DCM Organische Meststof voor Geraniums & Bloembakken zorgt voor een weelderige groei en intense bloemkleuren dankzij de fosfor en kalium. En door de magnesium steekt dit mooi af bij de diepgroene bladeren.

Waarom DCM Organische Meststof voor Geraniums & Bloembakken

DCM Organische Meststof voor Geraniums & Bloembakken biedt het grote voordeel dat de organische voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen de planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus en deze humus zorgt voor een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

© Tuincentrum Florahof - Alle rechten voorbehouden | Realisatie Business-4-ALL