Heesters
Heesters zijn boegbeelden in een tuin. Deze planten hebben somns meerdere stammen, die vanaf de grond vertakken. Heesters bestaan er in alle soorten en maten, bijvoorbeeld bodembedekkers of hoge struiken. In de tuin kan de heester beeldbepalend zijn. Daarnaast kunt u kiezen uit bladverliezende of wintergroene heesters. Iedere heester heeft zijn eigen kenmerk. Bladverliezende heesters kunnen bijvoorbeeld juist mooi worden wanneer ze hun blad verliezen, bijvoorbeeld de Kronkelhazelaar of de Euonymus alatus met zijn gevleugelde takken. Andere voorbeelden van vormen zijn een treurvorm of zuilvorm. De meest bekende winterbloeiende heesters zijn de winterjasmijn, toverhazelaar en winterheide.

Bij Tuincentrum Florahof in Eelde vindt u allerlei soorten heesters. Of u nu gaat voor een haag, bodembedekker of een beeldbepaler, Tuincentrum Florahof heeft het.

Potgronden

DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia en alle Zuurminnende planten

HeideAzaleaHortensia30LVoor een aangepaste zuurgraad voor zuurminnende planten in potten en bloembakken is DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia en alle Zuurminnende Planten uitermate geschikt. De langwerkende organische bemesting zorgt voor een rijke bloei en frisgroene blaadjes.

Waarom DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia en alle Zuurminnende planten
• Deze DCM kwaliteitspotgrond is al organisch bemest voor 100 dagen, waardoor de potgrond jouw bloemplanten al vanaf de eerste dag flink laat groeien en bloeien. De meststof wordt geleidelijk afgegeven, naar de behoefte van de bloem of plant, en dat 100 dagen lang.
• Deze DCM ECOTERRA® kwaliteitspotgrond heeft een BIO-label en is daarmee toegelaten voor gebruik in de biologische tuin- en landbouw. Er zijn dus geen chemische componenten of voedingselementen aan de potgrond toegevoegd.
• De potgrond zal niet inkrimpen, want dankzij de weldoordachte samenstelling van hoogwaardige veensoorten beschikt elke potgrond over de juiste lucht-waterhuishouding.
• Bij deze potgrond zijn bovendien specifieke extra grondstoffen toegevoegd zoals ijzer, waardoor de plant zich nog beter voelt en heviger en langer zal bloeien.


Vivimus Universeel 40L

DCM Vivimus® Universeel

• organisch bodemverbeterend middel, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van sierheesters, hagen, buxus, bomen en andere sierplanten
• creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting
• voor een luchtige en humusrijke bodem
• gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof


Meststoffen

DCM Organische Meststof voor de Siertuin

Voor vitale planten die bestand zijn tegen ziekten en plagen en een uitstekende groei en uitbundige bloei gebruikt u DCM Organische Meststof voor de Siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de juiste voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Deze voeding voor bloemen en planten bevat een hoge dosis kalium voor sterke planten. De magnesium die is toegevoegd zorgt voor de onmisbare fotosynthese bij groene bladeren. Zo kan u het hele seizoen van een prachtige tuin genieten.

DCM Siertuin 10kg LR

Waarom DCM Organische Meststof voor de siertuin?

DCM Organische Meststof voor de Siertuin biedt het grote voordeel dat de organische voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen de planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.
Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus en deze humus zorgt voor een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Organische Meststof voor de Siertuin, dankzij haar zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden.

Meer in deze categorie: « Vaste planten Bomen »
terug naar boven

Bij Tuincentrum Florahof vindt u alles!

Tuincentrum Florahof in Eelde bedient klanten uit Groningen en Drenthe met alle denkbare tuinartikelen -en gereedschap, zoals talrijke planten, tuingereedschappen, tuindecoratie, sierbestrating, blokhutten, grondstoffen, grind, speeltoestellen en vijvers. Het bedrijf beschikt tevens over een vakkundig hoveniersbedrijf, gespecialiseerd in tuinaanleg -en onderhoud.

Kom langs!

Bezoekadres

Openingstijden

Tuincentrum Florahof
Burg. J.G. Legroweg 34
9761 TC Eelde
Tel: 050 - 309 47 56
Fax: 050 - 309 52 36

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

08.00 - 17.00 uur
08.00 - 17.00 uur
08.00 - 17.00 uur
08.00 - 17.00 uur
08.00 - 17.00 uur
08.00 - 17.00 uur
Gesloten

Direct naar het contactformulier