Over Tuincentrum Florahof

Tuincentrum Florahof bestaat in 2013 exact 50 jaar. Door de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een twee hectare groot complex, waar u daadwerkelijk alles voor in en om uw tuin vindt.

De start van Tuincentrum Florahof

De geschiedenis van Tuincentrum Florahof in Eelde gaat terug naar 1942, toen Ubels senior, de vader van de huidige directeur, als hovenier zijn geld verdiende in Groningen. Na de oorlog begon hij aan de Esweg met kweekplanten en de aanleg van tuinen. De contouren van het huidige tuincentrum werden in 1963 gelegd. Ubels kocht een stuk land in Eelde, de plek aan de Burgemeester J.G. Legroweg waar nu Tuincentrum Florahof is gevestigd.

Nieuwe eigenaar, meer balans

De huidige eigenaar Theo Ubels kwam in 1978 in de zaak. Sinds juli 2010 is ook Erik Ubels toegetreden. In de beginjaren richtte het bedrijf zich met name op het hoveniersbedrijf, in de jaren ’70 en ’80 ontstond het overwicht tussen het tuincentrum en het hoveniersbedrijf. Van oudsher bedient Tuincentrum Florahof daarom niet alleen consumenten, maar vervult het ook een groothandelsfunctie voor professionele tuinders.

Kwaliteit, ervaring en ruime keuze

Door de jarenlange ervaring weet Tuincentrum Florahof haar klanten uitstekend te bedienen. Het uitgebreide assortiment kwaliteitsproducten zorgt ervoor dat klanten altijd slagen. Door de opgebouwde ervaring kunnen onze medewerkers u voorzien van deskundige adviezen, bijvoorbeeld bij producten of aanleg van uw tuin. Bij Tuincentrum Florahof vindt u gegarandeerd de laatste trends binnen onze productgroepen én geniet u van uitstekende kwaliteitsproducten.

Hoveniersbedrijf

Eigenlijk is het hoveniersbedrijf een verlengstuk van het tuincentrum. Vijf mensen in vaste dienst onderhoudt onder andere tuinen van particulieren en levert vakantieservice. Een aantal houdt zich tevens bezig met de aanleg van tuinen. Na levering van groenproducten door het tuincentrum, bijvoorbeeld een boom of pergola, kunnen onze hoveniers deze ook plaatsen.

Ook kan met bij Florahof terecht voor het ontwerpen van een tuin. Een extern bureau doet de inrichting, terwijl de aanleg door onze hoveniers wordt uitgevoerd.