Alles voor de vijver

Vissen

De goudvis is de meest bekende en populairste vis voor in uw vijver. Bij Tuincentrum Florahof in Eelde heeft  u echter de keuze uit verschillende soorten vis. Het maakt de vijver levendig en speels. Met vissen in uw vijver raakt u nooit uitgekeken. Naast tientallen goudvissen hebben wij onder andere winde (zoetwatervis die behoort tot karperachtigen), karpers en diverse andere soorten.

Vijverbenodigdheden

Wat u ook zoekt voor de vijver, bij Tuincentrum Florahof in Eelde zit u goed! Op gebied van waterpompen hebben we voor elke maat en type vijver een geschikte pomp. Ook UV filters, schoonmaaksystemen, en randaccessoires zijn bij Tuincentrum Florahof te vinden. Graag voorzien wij u van advies over de beste verzorging en watercondities voor uw planten en vissen. Is de PH-waarde van de vijver te hoog of heeft u een algenplaag? Met de middelen van Colombo kan u het water zo gezond mogelijk maken en houden.

Zoekt u waterplanten voor in of rondom de vijver? Kom eens kijken bij Tuincentrum Florahof. Deze planten hebben een uitstekende functie: ze houden het water helder. Dit geldt met name voor zuurstofplanten. Behalve dat planten een vijver dus mooi maken, vervullen ze ook een belangrijke biologische taak. Door alle aanwezige voedingsstoffen uit het water op te nemen, blijft er niets over voor algen.

Waterplanten

Tuincentrum Florahof heeft een uitgebreid assortiment met voorgevormde vijvers, allen met een zeer lange levensduur. Hoewel voorgevormde vijvers in principe gebruiksklaar zijn, bevelen wij sterk aan om de vijvers eerst enige weken in het water te laten staan alvorens dat de eerste vissen worden uitgezet. Tegenwoordig zijn voorgevormde vijvers in diverse vormen en maten verkrijgbaar. Een voorgevormde vijver met vissen en waterplanten maakt uw tuin levendig en extra speels. U raakt nooit meer uitgekeken.

U kunt bij Tuincentrum Florahof natuurlijk ook terecht voor vijverfolie. Dit is verkrijgbaar in verschillende diktes.